Національна Телемедична Мережа – перші результати МБФ Портал, MBF Портал, mbfportal.com
Дата публикации: 04.07.2012 в 10:16

Національна Телемедична Мережа – перші результати

Національна Телемедична Мережа – перші результати

6 липня 2012 року об 11:00 Благодійна фундація «Відкриті серця України» презентує проміжні результати першого етапу проекту створення в Україні національн��ї телемедичної мережі.

Захід пройде у Науково-практичному медичному центрі дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України (м. Київ, вул. Чорновола, 28/1) під час чергового кардіорозбору. Представники ЗМІ познайомляться із можливостями сучасного мультимедійного обладнання та програмного забезпечення, яке покращує якість медичного обслуговування.

Ефективність використання сучасних телекомунікаційних технологій в медицині доведена загальносвітовою практикою. За задумом організаторів проекту, національна телемедична мережа за допомогою відеоконференцзв’язку об’єднає медичні заклади в 25 регіональних центрах України, а в наступному і лікарні районного рівня. Це дозволить проводити повноцінні медичні консультації дистанційно, що, в свою чергу, в 2-3 рази знизить ризик ускладнень у пацієнтів і в 5-6 разів підвищить їхні шанси на одужання. Крім того, телемедицина дозволяє економити до 40% коштів у системі охорони здоровя.

В презентації практичного використання національної телемедичної мережі одночасно візьмуть участь кардіологи Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України та їх колеги з дев’яти обласних дитячих клінічних лікарень. Сеанс дозволить з’єднати медичні заклади Києва (два корпуси Центру), Херсона, Івано-Франківська, Львова, Сум, Дніпропетровська, Миколаєва, Донецька, Вінниці та Луцька.

Проект створення національної телемедичної мережі є логічним продовженням розпочатої ще наприкінці 2010 року співпраці між Благодійною фундацією «Відкриті серця України» і Центром дитячої кардіології та кардіохірургії. В результаті цієї співпраці Центр вже отримав обладнання і програмне забезпечення на загальну суму 255 тис. грн.

Проект створення в Україні національної телемедичної мережі було анонсовано 27 жовтня 2011 року. А вже 29 березня 2012 року Фундація презентувала результати базового етапу проекту. Підтримку проекту також надає корпорація Microsoft.

У заході візьмуть участь:

  1. Євген Полтенко, виконавчий директор БФ «Відкриті серця України»;
  2. Надія Руденко, заступник директора ДУ «Центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України»;
  3. Євген Корольов, Глава представництва компанії TrueConf в Україні (технічний партнер проекту);
  4. Олена Терещенко, представник МОЗ України (попередньо).

Акредитуватись на подію можна у Юрія Мозгового за телефоном (044) 428 61 31 або електронною поштою: mozhovyi@openhearts.ua.

Просмотров: 6209
Категория новостей Анонсы
Социальные ссылки
Другие новости организации
Уже сказали
    На данный момент на этой странице нет комментариев.
Уважаемый посетитель, комментарий на портале могут оставлять только зарегистрированные пользователи и организации. Если у Вас есть аккаунт, войдите. После входа Вы можете пользоваться всем сервисом на портале.
  • VK
  • Facebook
Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер:

Задать вопрос модератору
Здесь можно написать письмо модератору
Ваше имя
Ваш email
Текст