Відпочинок вихідного дня- Медовий Спас! | MBF Портал МБФ Портал, MBF Портал, mbfportal.com
Дата публикации: 12.08.2011 в 15:05

Відпочинок вихідного дня- Медовий Спас!

Відпочинок вихідного дня- Медовий Спас!

Коли літо добігає кінця, а бджоли завершують свою сезонну роботу, на землю приходить Перший Спас – Медовий.

 

 За давнім звичаєм, цього дня віруючі несли до храмів мед для освячення, виконуючи стародавню настанову – перший урожай Богові і лише після цього собі. Скуштувати свіжий бджолиний нектар у свято могли всі охочі, як у церкві, так і на пасіках. Недарма в давнину казали: "перший Спас – ласунка" та "на перший спас і бідний медку скуштує".

 

 

 Тисячолітні солодкі традиції не лишили байдужими і "Парк Київська Русь". 13-14 серпня організатори свята пропонують всім ласунам долучитися до святкування Медового Спасу. Протягом двох днів майстри-бджолярі поділяться із гостями Парку секретами своїх кращих виробів.

 

 Парк· відкривається· для· гостей з 10-00· ранку. Театралізована вистава театру "Парку Київська Русь" розпочнеться: 13 серпня(субота) о· 12-00 і· завершитися· о 19 -00. Парк працює до 22-00 14 серпня (неділя) о· 12-00 і· завершитися· о 19-00. Парк працює до 19-00 

 

 За словами режисеру театру "Парку Київска Русь" Олександра Андрієнко, родзинкою програми вихідного дня стане дегустація млинців та яблук з медом, а також князівської медовухи. Випробувати чудодійні сили напою і дізнатися як "хмільний мед" пробуджує душу і тіло, режисер театру пропонує перевірити одразу ж після смакування.

 

 Для гостей Парку підготували автентичну ігрову розважальну програму "Садко". Дітей також не залишать без уваги. Театр "Парку Київська Русь" влаштує для малечі ігрову програму "Бджілка Божа" із масою веселощів, жартів, забав і конкурсів. Маленькі українці пізнають середньовічні ігрові традиції та дізнаються як розважалися дітлахи на Київській Русі.

 

 "Ми не лише розважаємо, а й залучаємо дітей до ігрової культури тисячолітньої давнини, яка, незважаючи на часову прірву, лишається колоритною та сучасною, навіть, якоюсь мірою, мудрою, прикладного значення", - відзначає Олександр Андрієнко. Після "медових" розваг на гостей свята чекає ристалище. Всі бажаючі зможуть взяти участь в турнірі "Лучник та латник". Аматори-реконструктори зійдуться на історичному полі бою, аби продемонструвати свою силу і спритність. Хто кращий: лучник чи латник, покаже поєдинок.

 

 Ранкове дійство - 10-00 Територія Парку відкривається для відвідувачів Працюють локації: катання на конях, лучний тир, середньовічна кухня, фото локація історичного костюму. Захопливий ритуал зустрічі гостей біля воріт Древнього Києва. Денне дійство - 12-00-19-00 Інтерактивне дійство – "Дегустація князівської медовухи". "Яскравий церемоніал посвячення гостей у жителі Древнього Києва і занесення їх імен у вічнозелене Родове Князівське Дерево". Театралізована комедійна постановка - "Шут на троні" (лише 13 серпня). Розважальна ігрова програма від театру "Парк Київська Русь" - "Медовий млинець". Запальний "Князівський лучний турнір". Цікавий турнір "По городках". Древньослов’янська "Лапта". Майстер-клас із володіння усіма видами середньовічної зброї – меч, спис, лук, щит. Грандіозний виступ кінного театру "Парк Київська Русь" - "Турнір – піший воїн – кінний воїн", "Забави на князівському дворі". Захоплива дитяча ігрова програма із масою веселощів, жартів, забав і конкурсів – "Бджола Божа". Ексклюзивне "Шоу мильних кульок". Масовий конкурс "Найкраща скульптура із піску". Відкритий майстер-клас "Слов’янська гостинність".

 

Діючі послуги Парку На території Парку працює пункт харчування. 

Для автомобілістів -· безкоштовний паркінг

Місце· розташування· та маршрут руху  

Романтичний нічліг у Парку

Кінна прогулянка

Оренда давньоруського одягу

Стрільба з лука, метання ножа

Майстер-клас від· майстрів Середньовіччя

Політ на повітряних кулях (щосуботи)

Вартість вхідного квитка: 40 грн. – для дорослих; 20 грн. – для школярів, пенсіонерів; Діти до 7 років – безкоштовно. 30 грн. — для власників ISIC, ITIC та IYTC ISIC

Телефон для довідок: +38·044 461 99 37 +38 044 230 60 79

Просмотров: 1344
Опубликовано организацией Славянский фонд
Категория новостей Анонсы
Социальные ссылки
Другие новости организации
Уже сказали
    На данный момент на этой странице нет комментариев.
Уважаемый посетитель, комментарий на портале могут оставлять только зарегистрированные пользователи и организации. Если у Вас есть аккаунт, войдите. После входа Вы можете пользоваться всем сервисом на портале.
  • VK
  • Facebook
Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер:

Задать вопрос модератору
Здесь можно написать письмо модератору
Ваше имя
Ваш email
Текст