В Голландії пройшла найвеселіша благодійна акція МБФ Портал, MBF Портал, mbfportal.com
Дата публикации: 26.01.2012 в 13:07

В Голландії пройшла найвеселіша благодійна акція

В Голландії пройшла найвеселіша благодійна акція

В Голландії напередодні різдвяних свят провели надзвичайно веселу благодійну акцію – реаліті-шоу, дискотеку та концерт по заявкам одночасно. При цьому була зібрані великі фінансові кошти, що надійшли у фонд Червоного хреста. Як саме відбувалося це шоу – розповідає кореспондент «Подробиці-ТВ» Оксана Кундіренко.

Оксана Кундіренко, кореспондент:

– Звичайне провінційне голландське містечко, якась будка посеред центральної площі, а навколо неї – майже вечірка року. І все це проходить заради однієї благодійної акції «Серйозна заявка».

Так називається радіопрограма, точніше тижневий радіомарафон. Троє діджеїв знаходяться в прозорому приміщенні і виконують сети за бажанням. За гроші: один трек – не багато, не мало 10 євро. А саме головне те, що хлопці весь час голодують.
Герард, Коєн та Тимур – ці хлопці добровільно визвалися на участь в радіо-реаліті. Шоу отримало таку велику популярність, що після нього всі діджеї стають мега-зірками. З ними просять сфотографуватися, а в гості до скляної будки приходять знамениті актори та музиканти.

Бен Хаудек, продакшн менеджер акції «Серйозна заявка»:

– Насправді, ми не могли уявити, настільки масштабним стане проект. Ми просто намагалися зробити щось добре для нужденних, зібрати необхідні кошти. На самому початку все було дуже тихо, а потім почало збільшуватися.

Розпочалася «Серйозна заявка» 8 років тому. Ідея належить діжею, що хотів зібрати кошти на рахунок Червоного Хреста. Свідоме населення Голландії охоче жертвували значні суми дітям, постраждалим від протипіхотних мін та хворим на малярію. «Цього разу для мами» - таке гасло заходу в 2011 році. Африканським матерям, що залишилися без чоловіків і тільки своїми силами виховують дітей, жертвують всі – від малого до великого.

Люк, школяр з Амстердама:

– Я передав зі скарбнички 26 євро. Це були мої кишенькові гроші. Але їх не шкода віддати в ім’я доброї справи.

Монетки з заощаджень і заявки слухачів з головного джерела доходу перетворилися на додатковий. Великі компанії постійно влаштовують аукціони, залучають меценатів, на площі йде жвава торгівля сувенірами з назвою популярного шоу.

Рала Сайвена, домогосподарка з Утрехта:

– Я купила для себе ось такий светр. А моя дочка вподобала червону футболку. Це надзвичайно цікава подія, зараз кінець року, так весело, стільки людей прийли на маленьку площу заради благодійності і задоволення.

Заради власного задоволення на площі танцюють і співають тисячі людей. І з кожним роком збирають все більше коштів. Вісім мільйонів і шістсот тисяч євро – ця надзвичайна сума зібрана лише за минулий тиждень надійде в Червоний хрест – обіцяють організатори.

За матеріалами "Подробиці-ТВ"

Просмотров: 217
Опубликовано организацией Меценаты Отечества
Категория новостей Постфактум
Социальные ссылки
Другие новости организации
Уже сказали
    На данный момент на этой странице нет комментариев.
Уважаемый посетитель, комментарий на портале могут оставлять только зарегистрированные пользователи и организации. Если у Вас есть аккаунт, войдите. После входа Вы сможите пользоваться всем сервисом на портале.
Задать вопрос модератору
Здесь можно написать письмо модератору
Ваше имя
Ваш email
Текст