Використання інформаційних технологій в працевлаштуванні людей з інвалідністю МБФ Портал, MBF Портал, mbfportal.com
Дата публикации: 29.12.2011 в 14:45

Використання інформаційних технологій в працевлаштуванні людей з інвалідністю

Використання інформаційних технологій в працевлаштуванні людей з інвалідністю

21-22 грудня 2011року відбувся тренінг-семінар для осіб з особливими потребами "Використання інформаційних технологій в працевлаштуванні людей з інвалідністю". Даний захід відбувся за організаційної підтримки Вінницької обласної організації Всеукраїнської організації інвалідів "Союз організацій інвалідів України", Вінницької обласної правозахисної організації "Джерело надії" та Вінницького міжрегіонального центру соціальної адаптації звільнених військовослужбовців та курсової підготовки цивільного населення.

Стрімкий розвиток нових інформаційних технологій і, перш за все мережі Інтернет, привело до їх проникнення майже у всі області сучасного життя. У тому числі і при пошуку роботи і працевлаштуванні людей з особливими потребами. Застосування комп’ютерних технологій при рішенні задачі пошуку роботи і працевлаштування дозволяє швидко, якісно і ефективно:

  • створити і роздрукувати резюме;
  • створити свою поштову адресу (поштова скринька) в Інтернеті;
  • відправити резюме по електронній пошті працедавцеві (або в банк резюме);
  • використовуючи можливості пошукових систем – здійснити пошук вакансій по роботі в мережі Інтернет;
  • здійснити обмін думками і досвідом з питань пошуку роботи і працевлаштування, «публікуючи» свої пропозиції та зауваження на «дошках оголошень» і беручи участь у форумах в мережі Інтернет.

В тренінгу приймали участь 27 осіб з обмеженими фізичними можливостями, що перебувають на обліку в центрі зайнятості, а також члени громадської організації "Паросток". Всі учасники заходу ознайомилися з основними Інтернет – ресурсами для пошуку роботи, можливостями використання соціальних мереж, блогів. На практиці учасники змогли скласти своє резюме та проаналізувати його разом з іншими учасниками.

Найбільшу зацікавленість учасників визвали розділи вакансій на сайтах великих корпорацій та проектів, наприклад таких як Майкрософт України, проекту Європейський простір, сайт проекту IDEA та інші.

Під час зворотного звязку учасники висловили бажання і надалі приймати участь у подібних заходах та вдосконалювати свої навички та вміння.

Голова ВОПО "Джерело надії"
Алла Студілко

Просмотров: 262
Опубликовано организацией Джерело надії
Категория новостей Новости страны
Социальные ссылки
Другие новости организации
Уже сказали
    На данный момент на этой странице нет комментариев.
Уважаемый посетитель, комментарий на портале могут оставлять только зарегистрированные пользователи и организации. Если у Вас есть аккаунт, войдите. После входа Вы сможите пользоваться всем сервисом на портале.
Задать вопрос модератору
Здесь можно написать письмо модератору
Ваше имя
Ваш email
Текст