В Житомирі стартує проект «Нові медіа в дії» МБФ Портал, MBF Портал, mbfportal.com
Дата публикации: 22.10.2012 в 14:48

В Житомирі стартує проект «Нові медіа в дії»

В Житомирі стартує проект «Нові медіа в дії»

Проект «Нові медіа в дії» спрямований на підвищення професійного рівня журналістики та традиційних ЗМІ в Житомирській області через опанування редакторами та журналістами інструментів «нових медіа».

Ініціатор та виконавець проекту «Нові медіа в дії» – Молодіжна громадська організація «Сучасний Формат» за підтримки “Українського медійного проекту” (У-Медіа), що реалізується Інтерньююз в Україні за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

В рамках проекту в листопаді-грудні 2012 року передбачається проведення 4-ох дводенних тренінгових модулів:

Модуль 1. Тенденції розвитку “нових медіа”. Переваги застосування «нових медіа» в діяльності ЗМІ. Робота з цільовими групами. Відмінності в підготовці матеріалів для традиційних та нових медіа: ста��дарти та рекомендації. Створення мультимедійного контенту. Адаптація текстів для різних форматів та платформ. Теги, ключові слова.

Модуль 2. Робота з джерелами інформації, пошук в Інтернеті. Закриті та відкриті бази даних, онлайн-моніторинг, RSS, Google Reader, Google Docs, Google Groups, Google Maps, Google Calendar, DropBox, Skype, EverNote.

Модуль 3. Створення, підтримка та просування власного блоґу. Робота з аудіо та відеоподкастами. Карти, графіка, презентації. Застосування інфографіки, візуалізація даних. Використання Google Analitics.

Модуль 4. Етика онлайн-журналістики, юридичні аспекти захисту онлайн-контенту. Інтерактивність користувачів нових медіа, створення спільнот.

Тренерська група проекту:

  1. Азад Сафаров, журналіст “5 каналу” та Інтернет-видання “Українська правда”, автор численних журналістських розслідувань, випускник Digital Future of Journalism, Могилянської школи журналістики. Буде проводити тренінги на тему роботи з джерелами інформації в Інтернеті, та використання соціальних мереж у проведенні журналістських розслідувань.
  2. Ангеліна Солдатенко, Міжнародний інститут регіональної преси та інформації.
  3. Вахтанг Кіпіані – головний редактор, сайт «Історична правда», ведучий програм телеканалу ТВі, колумніст журналів «Український тиждень», «Корреспондент», сайту tsn.ua, низки регіональних видань. Викладач Магістерської програми з журналістики УКУ. Медіа-тренер у проектах МГО «Інтерньюз-Україна», БФ «Розвиток України».
  4. Євген Солонина, журналіст Радіо Свобода.
  5. Євген Тютюнник, генеральний директор Інтернет-видання Житомир інфо.
  6. Оксана Трокоз, журналіст “5 каналу”, каналу “СТБ” та інформаційного агенства “Інтерфакс”, випускниця проекту Digital Future of Journalism, Могилянської школи журналістики. У проекті виступатиме тренером та буде проводити тренінги на тему: "Відмінності в підготовці матеріалів для традиційних та нових медіа. Адаптація текстів для різних форматів та платформ."
  7. Олексій Солдатенко, директор Інформаційно-консалтингового PR-агентства “Ідідж-Рост”. Мають багаторічний досвід спільної тренінгової роботи в Україні, Великобританії, Хорватії. В проекті проводитимуть тренінги.
  8. Ольга Юркова, віце-президент з контенту медіа корпорації «РІА».
  9. Роланд Мікіладзе, спеціальний кореспондент Інформ-агенції «Грузія Online», експерт сайту «Владометр».

Для участі у тренінговому курсі проекту «Нові медіа в дії» необхідно до 23:59 08 листопада 2012 року подати заповнену аплікаційну форму та супровідний лист від ЗМІ (завірений керівником), який свідчить про готовність роботодавця сприяти участі учасника в усіх тренінгових модулях в рамках даного проекту.

За додатковою інформацією просимо контактувати:

Олександр Мельничук, координатор інформаційних програм МГО «Сучасний Формат», тел.моб: (093)085-27-97, тел.роб.: (0412) 46-10-86, e-mail: mgo.sformat@gmail.com

Просмотров: 4993
Опубликовано организацией Сучасний Формат
Категория новостей Анонсы
Социальные ссылки
Другие новости организации
Похожие новости
Уже сказали
    На данный момент на этой странице нет комментариев.
Уважаемый посетитель, комментарий на портале могут оставлять только зарегистрированные пользователи и организации. Если у Вас есть аккаунт, войдите. После входа Вы можете пользоваться всем сервисом на портале.
  • VK
  • Facebook
Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер:

Задать вопрос модератору
Здесь можно написать письмо модератору
Ваше имя
Ваш email
Текст